Поштоване колеге,

Кардиолошка секција Српског лекарског друштва је најстарија секција у оквиру Српског лекарског друштва. Основана је 8 децембра 1946. године. Први председник Управног одбора секције био је професор Војислав Арновљевић, а секретар доцент Јован Славковић.

Кардиолошка секција Српског лекарског друштва окупља лекаре различитих специјалности који се баве појединим областима кардиологије

Рад Кардиолошке секције се одвија континуирано, кроз следеће акивности:

- редовно одржавање стручних скупова у току године, са учешћем домаћих и иностраних предавача,
- успостављање сарадње између кардиолога клиничких, клиничко-болничких, здравствених и других установа у Србији,
- стручно и научно напредовање и усавршавање чланова Кардиолошке секције,
- организовање конгреса и курсева из свих области кардиологије,
- праћење новина из различитих области кардиологије у земљи и иностранству,
- учествовање на европским и светским кардиолошким конгресима,

Састанци Кардиолошке секције увек се одвијају четвртком. Најчешће је то последњи четвртак у месецу, али не и обавезно, с обзиром да постоје померања и одступања од овог плана. Због тога се састанак секције увек најављује преко сајта СЛД-а и сајта Кардиолошке секције СЛД-а.

Молимо Вас да пратите информације о терминима одржавања наших састанака да бисте били увек адекватно обавештени о њима, као и о другим дешавањима у секцији.
Подразумева се да ако састанак није најављен неће ни бити одржан. Стога Вас молимо да не долазите без претходне провере на сајту или штампи да ли се састанак кардиолошке секције тај месец и одржава.

Акредитација састанака се врши преко Здравственог Савета Србије и домаћини Кардиолошке секције (Здравствене установе) који не доставе правовремено комплетну документацију Савету не могу да остваре акредитацију Кардиолошке секције у термину у коме су они домаћини секције. Нажалост, то је ван ингеренција Председништва Кардиолошке секције СЛД-а, иако се трудимо да сви састанци буду акредитовани. На сајту Кардиолошке секције је увек јасно истакнуто да ли је секција акредитована или није.

Сви сертификати за акредитоване састанке се подижу у СЛД-у, уз претходну најаву њиховој служби, а на основу евиденције присуства која се редовно врши при одржавању састанака секције. Стога Вас молимо да се увек пријавите електронским путем и да своје присуство парафирате писменим путем на самом састанку.

Уколико имате било какве дилеме око термина одржавања Кардиолошке секције молим вас контактирајте нас преко мејла: danijelatrif@gmail.com
или на телефоне:

011/366-3258, Проф. др Бранислава Ивановић, председник секције
011/366-3303, доц. др Д. Трифуновић - Замаклар, потпредседник секције

 

Контакт

Кардиолошка секција СЛД-а
Председник: Проф др Бранислава Ивановић
Клиника за кардиологију
Клинички центар Србије, Београд, Србија
Тел: 011 366-3258
http://kardioloska.sld.org.rs/
е-mail: danijelatrif@gmail.com